Selecteer een pagina
Wat kost een band vervangen van je fiets?

19/03/2022

Elektrische fiets

Als fietsers hebben we allemaal wel eens te maken gehad met het vervangen van binnenbanden, het afstellen van wielen en andere band afstellingen op onze fietsen. Maar hoe vaak moeten we een band laten vervangen? Wat zijn de optimale tarieven voor bandenvervanging en hoe voorkomt u bedrog? Deze vragen zullen worden beantwoord in het artikel dat volgt.

Wanneer moet ik voor een vervanging gaan?

Er zijn een aantal factoren die erop wijzen dat uw fietsband aan vervanging toe is. De eerste en belangrijkste is wanneer het loopvlak begint te slijten. En ten tweede, wanneer u enkele insnijdingen in de zijwand begint te zien. Deze factoren leiden ertoe dat de banden te vaak lek raken. Dit is het signaal dat u uw banden moet laten vervangen. Het gebeurt meestal na ongeveer 2.000 – 3.000 km gereden te hebben, afhankelijk van het gebruik en de belasting van de fiets.

Hoeveel kost het?

Er zijn verschillende soorten fietsen die in aanmerking komen. Elk type fiets, bijvoorbeeld een dames- of een herenfiets, heeft over het algemeen een andere banden prijs. En natuurlijk varieert de kostprijs ook naargelang de fabrikant van de fiets waarop u rijdt. De duurste band is voor mountainbikes, die beginnen bij ongeveer €40 en kunnen oplopen tot een fikse €100! Dit is te wijten aan het ruwe en harde gebruik van MTB’s en dus wordt hoogwaardig materiaal gebruikt om de ruwheid te weerstaan. Vervolgens hebben we de over het algemeen smallere en lichtere racefiets banden die ongeveer €25 kosten. Vergelijkbaar met deze band is de band van een sportfiets die niet meer dan €60 mag kosten. Verder naar beneden op de lijst staan de dames fietsbanden die ruwweg €30-€40 kosten en in verhouding breder en zwaarder zijn dan normale herenfiets banden. Hoe graag kinderen ook fietsen, hun banden zijn het goedkoopst omdat ze klein en compact zijn. U moet niet overwegen om meer dan € 25 uit te geven, want u kunt ze gemakkelijk laten vervangen voor zo weinig als € 14.

Fiets kopen

Ga voor kwaliteit

U kunt weliswaar goedkope banden kopen die u wat geld besparen, maar ze gaan niet lang genoeg mee en u zult ze snel weer moeten vervangen. Hetzelfde is het geval met gebruikte banden. U zou ze zorgvuldig willen inspecteren voordat u er een koopt. Daarom moet u altijd de kwaliteit van de band die u krijgt controleren. Omdat het betalen van een paar extra euro kan een beetje vervelend zijn in het begin, maar u zal er zeker van profiteren van op de lange termijn. Tot slot is een vriendelijk advies dat u een bekende en vertrouwde dealer van fietsonderdelen in de stad moet zoeken. Uw veiligheid staat immers op het spel.

Een fiets kopen bij een fietsenwinkel in Assen

1. Innobikes Assen: Fietsen en scooters van alle grote fabrikanten zijn verkrijgbaar bij Innobikes. Het gaat vooral om kwaliteit, betrouwbaarheid en veiligheid. Zij verkopen zowel nieuwe als gebruikte E-bikes van de meest gerenommeerde merken. U kunt ook een elektrische fiets huren als dat uw voorkeur heeft. 2. Halfords Vanderveen Assen: De sector Halfords heeft een verscheidenheid aan fiets- en autoaccessoires en diensten. Heeft u voor uw vakantie een fiets, een e-bike, fietstassen, of een dakkoffer nodig? U vindt het hier. Het aanbod is altijd vers, en de artikelen en diensten zijn van hoge kwaliteit. Stouwdam Assen: Het heeft in principe twee winkels. Enerzijds is er de Specialized Concept Store, waar alles wordt aangeboden wat met het Amerikaanse fietsmerk Specialized te maken heeft, en anderzijds is er de Viking Concept Store, waar de hele Viking Skate collectie wordt getoond. Het biedt de leukste items in elk seizoen, voor elke leeftijd en elk geslacht, dankzij de enorme keuze aan fietsen, kleding, accessoires en skates.

Alle berichten

Leer de Regels van Online Lightning Roulette: Spanning en Sensatie!

Leer de Regels van Online Lightning Roulette: Spanning en Sensatie!

Welkom bij onze blogpost waarin we je meenemen naar de opwindende wereld van online lightning roulette. Of je nu een ervaren speler bent of nieuw in het spel, we hebben alle informatie die je nodig hebt om te beginnen met dit unieke live casino spel. Ga met ons mee...

Verjong je huid met chemische peelings en de meitu huidscan

Verjong je huid met chemische peelings en de meitu huidscan

De wereld van huidverzorging en schoonheidsonderhoud heeft de afgelopen jaren aanzienlijke vooruitgang geboekt. Een van de meest opvallende trends in deze sector is de toenemende populariteit van chemische peelings en geavanceerde technologieën zoals de Meitu...