Selecteer een pagina
Veerkracht voor het delen van jouw verhaal

14/01/2023

Persoonlijke verhalen

Iedereen kan beter worden in het creëren en behouden van veerkracht. Bijna allemaal zullen we een soort van tegenspoed ervaren – de meesten van ons zullen op een bepaald moment in ons leven behoorlijk moeilijke tijden doormaken. Mensen hebben een opmerkelijk vermogen om te herstellen na problemen. Nog indrukwekkender is dat we allemaal het potentieel hebben om nog beter te worden in veerkracht.

Beseffen dat het delen van jouw verhaal anderen kan helpen

Verhalen kunnen heel helend werken en veel mensen hebben er baat bij als ze de kans krijgen om hun wijsheid door te geven aan anderen. Dit kan vooral krachtig zijn voor mensen die niet altijd het gevoel hebben dat ze de kans hebben om anderen te helpen. Veerkracht wordt versterkt door te erkennen dat we allemaal experts zijn in ons eigen leven en dat we allemaal iets te delen hebben met anderen. Een ander deel hiervan begint te begrijpen dat woorden macht kunnen hebben – positieve kracht – op anderen. Zoals hierboven vermeld, is dit een ondergewaardeerd voordeel van vertelling en verhalen vertellen.

Je stem vinden

Een ander bekend voordeel van storytelling is het vinden van je eigen stem. Wat betekent het om ‘je stem te vinden’? Het betekent leren hoe je jezelf kunt uiten en leren nadenken over wat er in je leven is gebeurd op een logische manier. Het ontwikkelen en organiseren van je persoonlijke verhalen betekent vaak dat je een traditionele verhaalstructuur oplegt aan de gebeurtenissen in je leven. Natuurlijk kan het in zekere zin waar zijn dat veel van de gebeurtenissen in ons leven willekeurig zijn en geen verband houden. Vanuit psychologisch oogpunt helpt het echter niet om op die manier over hen na te denken. Het helpt om na te denken over je leven als een verhaal met een begin, een midden en een einde. Het helpt om na te denken over hoe de verschillende gebeurtenissen – zelfs de slechte – deel hebben uitgemaakt van een reis naar de persoon die je wilt worden.

Persoonlijke verhalen

Je waarden opnieuw bevestigen

Soms leer je dingen over jezelf door te schrijven of verhalen te vertellen. Het kan een manier zijn om duidelijk te maken wat belangrijk is. Veel van de mensen die we hebben gesproken, hebben gezegd dat pauzeren om je verhaal te vertellen een goede herinnering kan zijn aan je prioriteiten. Het is zo makkelijk om meegesleurd te worden in de hectiek van alledag. De tijd nemen om je op waarden te concentreren, kan nuttig zijn. Wat is het verschil tussen iemand die veerkracht heeft bereikt en iemand die dat niet heeft bereikt? Een belangrijk verschil is een gevoel van welzijn. Mensen die hun stem hebben gevonden, hun verhaal hebben gedeeld en hun waarden opnieuw hebben bevestigd, vinden vaak een gevoel van vrede en hoop dat ze voorheen niet hadden. Voor zakelijke en persoonlijke groei, ben je bij WeesMeer.nl aan het juiste adres.

Alle berichten

Leer de Regels van Online Lightning Roulette: Spanning en Sensatie!

Leer de Regels van Online Lightning Roulette: Spanning en Sensatie!

Welkom bij onze blogpost waarin we je meenemen naar de opwindende wereld van online lightning roulette. Of je nu een ervaren speler bent of nieuw in het spel, we hebben alle informatie die je nodig hebt om te beginnen met dit unieke live casino spel. Ga met ons mee...

Verjong je huid met chemische peelings en de meitu huidscan

Verjong je huid met chemische peelings en de meitu huidscan

De wereld van huidverzorging en schoonheidsonderhoud heeft de afgelopen jaren aanzienlijke vooruitgang geboekt. Een van de meest opvallende trends in deze sector is de toenemende populariteit van chemische peelings en geavanceerde technologieën zoals de Meitu...