Een restaurant, bistro of café hoort schoon en netjes te zijn. Dit geldt natuurlijk ook voor het
personeel. Kokskleding en bedieningskleding draagt hier erg aan bij. Het straalt herkenning
en professionaliteit uit. Wat zijn de redenen om voor horecakleding te kiezen?
- Naast dat kokskleding en bedieningskleding professioneel ogen is het ook nog eens
functioneel; - kokskleding en bedieningskleding beschermen het lichaam tegen hitte en vuil;
- horecakleding straalt uit dat hygiëne serieus genomen wordt;
- door de hippe en nieuwe designs is er altijd horecakleding dat u kunt laten aansluiten
bij uw horecaonderneming.
In de keuken krijg je te maken met hitte en vuil
De kok, chef of patissier tref je in de keuken meestal aan in een koksbuis en koksbroek of
bakkersbroek. Deze kledingstukken zijn ooit bedacht om bescherming te bieden tegen hitte
en vuil. Dat is nog steeds een strenge eis bij de productie van de kleding. Maar tegenwoordig
is dat niet meer de enige reden om personeel horecakleding te laten dragen. Horecakleding
ziet er nu veel moderner uit. Het is niet alleen meer de standaard witte uitrusting en er is
een ongelooflijk ruime keus in modellen. Dit geldt ook voor de bedieningskleding. Er zijn vele
soorten sloven, schorten en bovenkleding verkrijgbaar. Zoals we al benoemden in de
opsomming zit er altijd wel iets bij wat aansluit bij uw horecaonderneming. Zo trekt u de
huisstijl helemaal door. Om de kleding persoonlijk te maken kunt u er ook voor kiezen om de
horecakleding te laten bedrukken of borduren.
Kokskleding en bedieningskleding geven een goede uitstraling
De keuken is niet altijd meer gesloten. Om klanten meer beleving te geven wordt er soms
gekozen voor een open keuken. De koks zijn dan net als de bediening zichtbaar. De
uitstraling is dan nog belangrijker. Vroeger was kokskleding in de meeste gevallen wit,
omdat wit textiel goedkoper was dan een gekleurde stof. Ook waren er mensen die vonden
dat je aan de witte kleding kon zien hoe hygiënisch de kok was. Hoe minder vuil hoe netter
de kok werkte. Tegenwoordig wordt witte kokskleding gezien als standaard. Welke kleur of
welk model er ook gekozen wordt, kokskleding en bedieningskleding zijn belangrijk voor de
uitstraling.
Bediening valt beter op met de juiste horecakleding
Zonder sloof of schort is het voor klanten lastiger om te onderscheiden of iemand bij het
personeel hoort. Zeker als de kleding niet opvallend is, zoals: werkvesten. Dit is toch zeer belangrijk. Zeker als er
een terras gedeeld moet worden met een naastgelegen horecaonderneming. Zo weten
klanten bij wie ze moeten zijn om te bestellen en te betalen. Kokskleding en
bedieningskleding zijn een waardevolle aanvulling voor uw horecaonderneming!