Selecteer een pagina
Is fietsen op een elektrische fiets gezond?

05/01/2022

elektrische fietsen

Een elektrische fiets, ook wel E-bike genoemd, is een fiets met een geïntegreerde elektromotor die wordt gebruikt om de aandrijving te ondersteunen. Elektrische fietsen maken gebruik van oplaadbare batterijen en halen meestal een snelheid van 25 tot 32 km/u.

Er zijn voordelen verbonden aan het gebruik van een elektrische fiets, zoals ondersteunend fietsen aangezien de fietsen een batterij aangedreven “trapondersteuning” hebben. Ten tweede zijn ze snel en flexibel als men gebruik maakt van het multifunctionele fietspad en de paden die verkeersvrij zijn. Elektrische fietsen verbeteren ook de conditie, wat goed is voor de gezondheid, zowel geestelijk als lichamelijk.

Elektrische fietsen zijn kostenbesparend omdat u geld bespaart op brandstof. Elektrische fietsen zijn natuurvriendelijk omdat ze per kilometer minder vervuiling uitstoten dan motorfietsen en auto’s. Er is een grote variëteit aan ontwerpen om aan uw wensen tegemoet te komen en het is ook gemakkelijk om er een te krijgen.

De elektrische fiets

Een elektrische fiets, voor woon-werkverkeer of gewoon voor het plezier, kan aanzienlijk bijdragen aan uw gezondheid door het verbeteren van de cardiovasculaire gezondheid, het verbeteren van de hersenfuncties en het helpen behouden van een gezond lichaamsgewicht.

Uit een onderzoek van de Universiteit van Colorado bleek dat wanneer 20 niet-sportende mannen en vrouwen drie dagen per week veertig minuten op een elektrische fiets reden, zij hun cardiovasculaire conditie en bloedsuikerspiegel in slechts één maand verbeterden. Bovendien is fietsen volgens Dr. Amar Singal, een cardioloog, “een van de beste cardio-oefeningen voor mensen van alle leeftijden en alle lichaamstypes.

Het helpt niet alleen calorieën te verbranden en het gewicht onder controle te houden, maar helpt ook het uithoudingsvermogen op te bouwen en de spier- en botsterkte te vergroten. Omdat het een weinig belastende lichaamsbeweging is, is het ook zacht voor de gewrichten en in tegenstelling tot harde sportschool oefeningen, loopt u geen risico op blessures of verstuikingen. Zo kan het ook worden beoefend door ouderen met artritis in hun gewrichten.

Fietsen zonder zorgen

Regelmatig fietsen op een elektrische fiets of transportfiets kan het risico van een volwassene om een infectie van de bovenste luchtwegen op te lopen met 29 procent verminderen in vergelijking met volwassenen die sporten, volgens een onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift “Applied Physiology”.

Onderzoekers van de Universiteit van Bristol in het Verenigd Koninkrijk gingen na welke impact het rijden op een elektrische fiets had op deelnemers met diabetes type 2. In de studie reden 18 proefpersonen gedurende twintig weken gemiddeld 13 mijl per week op hun elektrische fiets. De proefpersonen bereikten 74,7% van hun maximale hartslag tijdens het rijden op een elektrische fiets, vergeleken met 64,3% tijdens het wandelen. De conclusie van de studie was dat het rijden op een elektrische fiets kan helpen om het risico op diabetes type 2 te verminderen en een rol kan spelen bij de remissie die gepaard gaat met gewichtsverlies.

“Een paar keer per dag op een elektrische fiets rijden kan de hersenfunctie van volwassenen van vijftig jaar en ouder verbeteren, waardoor het risico op de ziekte van Alzheimer, vasculaire dementie en andere leeftijdsgebonden neurodegeneratieve aandoeningen mogelijk afneemt, zo blijkt uit een rapport van het in het Verenigd Koninkrijk gevestigde cycle BOOM-project.”

Transportfietsen zijn in eerste instantie geïnspireerd op vrachtfietsen die ambachtslieden gebruikten voor het vervoer van hun brood en vlees. De transportfiets wordt door veel fietsers gebruikt voor het vervoer van boodschappen, sportuitrusting of een schooltas

Er zijn verschillende fietsenwinkels in Lelystad waar u een fiets kunt kopen of huren.

Alle berichten

Leer de Regels van Online Lightning Roulette: Spanning en Sensatie!

Leer de Regels van Online Lightning Roulette: Spanning en Sensatie!

Welkom bij onze blogpost waarin we je meenemen naar de opwindende wereld van online lightning roulette. Of je nu een ervaren speler bent of nieuw in het spel, we hebben alle informatie die je nodig hebt om te beginnen met dit unieke live casino spel. Ga met ons mee...

Verjong je huid met chemische peelings en de meitu huidscan

Verjong je huid met chemische peelings en de meitu huidscan

De wereld van huidverzorging en schoonheidsonderhoud heeft de afgelopen jaren aanzienlijke vooruitgang geboekt. Een van de meest opvallende trends in deze sector is de toenemende populariteit van chemische peelings en geavanceerde technologieën zoals de Meitu...