Selecteer een pagina
Bank reinigen met stoomreiniger

09/12/2021

Bank reinigen met stoomreiniger, hoe

Een bank reinigen met een stoomreiniger, is dit een goed idee?

Het reinigen van je bank kan op vele manieren worden gedaan. Een van die manieren is het schoonmaken van je bank met een stoomreiniger. Maar laat ik maar meteen met de deur in huis vallen, het reinigen van je dure onmisbare bank met een stoomreiniger kan funest zijn voor je bank. Hoe zit dat dan, hoor ik je denken.

Een stoomreiniger is totaal niet geschikt voor het schoonmaken van een bank. Een stoomreiniger is bedoeld voor het reinigen van niet-poreuze oppervlakken zoals glas, steen, en plavuizen.

De stof van het bankstel kan door een behandeling met een stoomreiniger onherstelbaar beschadigd worden. Het kan zelfs zo erg zijn dat de stof verbrandt, of smelt. Deze schade is niet meer te repareren, je geliefde bankstel kan in het ergste geval mee met het grof vuil.

Daarnaast verplaats je met een stoomreiniger het vuil alleen maar. Je bankstel word er dus niet eens echt schoon van. Hetzelfde effect dus, dat wanneer je je bank schoon gaat maken met een sopje of in de weer gaat met een spuitbus.

Bank reinigen met stoomreiniger voorbeelden

Andere technieken die je maar beter ook niet kunt toepassen op je bank zijn onder andere:

Bank reinigen met soda, dit lijkt goed te werken in eerste instantie, maar wanneer alles is opgedroogd, zie je de meest verschrikkelijke witte uitslag.
Schoonmaken van je bank met zeep of shampoo. Er blijft altijd shampoo of zeep achter in je bank. Dit trekt weer nieuw vuil aan, dit heeft dus geen zin.
Reinigen met een sopje, dit heeft als effect dat het vuil oplost in het wasmiddel wat je gebruikt. Hierdoor wordt het vuil dieper in de bank gedreven, en tijdens het drogen komt het vuil weer naar boven.
Het gebruiken van een spuitbus met vlekkenverwijderaar is ook uit den boze. Je voegt dan een chemische laag toe aan de bank, maar je verwijdert er geen vuil mee. Niet doen dus.

Er is een manier om zelf je bank schoon te maken. Gebruik gewoon warm water. Hierin zitten geen schadelijke stoffen, is goedkoop, en laat geen stoffen achter, wat weer vuil aantrekt. Je krijgt er de bank wat schoner mee, maar wil je echt een goed resultaat, lees dan nog even verder.

Schoonmaken van je bank

Het zelf schoonmaken van je bank is een tijdrovende klus. Daarnaast weten de meeste mensen niet hoe ze nu dan wel hun bank moeten reinigen. Deze onwetendheid zorgt voor veel gevallen voor een matig schoongemaakte bank, die in het ergste geval niet meer bruikbaar is, en in het gunstigste geval er minder fraai uitziet dan voor de schoonmaakpoging.

Experts raden dan ook aan om niet zelf aan het schoonmaken van een bank te beginnen maar dit over te laten aan specialisten, die door hun jarenlange ervaring uw bankstel er weer zo goed als nieuw uit laten zien. Zij weten welke spullen en technieken zij moeten gebruiken. En zullen daarnaast, wanneer dat nodig is, ook kleine herstelwerkzaamheden aan uw bank uitvoeren, zoals het opnieuw vullen van de kussens, de poten vastzetten, stiknaden repareren, etc.

Reinig je bankstel dus nooit met een stoomreiniger, die is er niet geschikt voor. Ga liefst niet zelf aan de slag wanneer je goed resultaat wilt, maar schakel een erkende specialist in, dan gaat je bank een stuk langer mee.

Bank reinigen met stoomreiniger

Bank reinigen Amsterdam

Ben je woonachtig in de gemeente Amsterdam of in de omgeving ervan? Laat je goed informeren en ga opzoek naar meubelreinigingsbedrijven in Amsterdam of omgeving. Zoek eens op internet bijvoorbeeld op; ‘Bank reinigen Amsterdam‘. Je krijgt dan diverse zoekresultaten. 

Heel vele suces. 

Meer van dit soort artikelen? ISGP heeft er meer!

Alle berichten

Leer de Regels van Online Lightning Roulette: Spanning en Sensatie!

Leer de Regels van Online Lightning Roulette: Spanning en Sensatie!

Welkom bij onze blogpost waarin we je meenemen naar de opwindende wereld van online lightning roulette. Of je nu een ervaren speler bent of nieuw in het spel, we hebben alle informatie die je nodig hebt om te beginnen met dit unieke live casino spel. Ga met ons mee...

Verjong je huid met chemische peelings en de meitu huidscan

Verjong je huid met chemische peelings en de meitu huidscan

De wereld van huidverzorging en schoonheidsonderhoud heeft de afgelopen jaren aanzienlijke vooruitgang geboekt. Een van de meest opvallende trends in deze sector is de toenemende populariteit van chemische peelings en geavanceerde technologieën zoals de Meitu...